ALBLASSERDAM – De politie heeft afgelopen week drie personen zonder vaste woon –of verblijfplaats aangehouden op de A27 op verdenking van diefstallen in de regio. Rechercheonderzoek wijst uit dat de personen ook betrokken zijn geweest bij een inbraak op een bouwplaats aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam.

Agenten zagen midden in de nacht een bedrijfsauto vanaf de N214 de A27 oprijden. Het voertuig werd voor een controle langs de kant gezet. Tijdens de controle werd onder andere een trilplaat aangetroffen. De inzittenden (33, 38 en 40 jaar) konden geen goede verklaring geven en al snel bleek dat de trilplaat was gestolen bij de wegwerkzaamheden aan de N214 bij Noordeloos. Hierop werden de drie inzittenden aangehouden.

De recherche startte een onderzoek en constateerde dat er ook ingebroken was op een bouwplaats aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam. Uit dit onderzoek bleek dat deze verdachten ook in aanmerking kwamen voor deze zaak.

De trilplaat is inmiddels teruggegeven aan de eigenaar. Bij een van de verdachte werd een groot geldbedrag aangetroffen. Dit geld is in beslag genomen.

De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, hebben een dagvaarding uitgereikt gekregen en mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Foto: Politie Alblasserwaard / Vijfheerenlanden.