ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagochtend 13 december 2018 tussen 07.30 en 08.00 uur gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. De controle werd gehouden langs de Oude Torenweg in Alblasserdam; een locatie waar veel scholieren langskomen die onderweg zijn naar de middelbare school. Vier personen kregen een bekeuring en drie mensen een waarschuwing. De waarschuwingen werden uitgedeeld aan fietsers die wel verlichting hadden, maar waarvan het licht zo zwak was dat het erg slecht zichtbaar was.

Twee tieners die even voor 08.00 uur staande werden gehouden, hadden geluk. De politie kreeg namelijk precies een spoedmelding binnen over een fietser die door een auto was aangereden in Papendrecht. De controle werd abrupt beëindigd en met twee wagens gingen de vier agenten naar de Burgemeester Keijzerweg.

De boete voor fietsen zonder verlichting is 55 euro (exclusief administratiekosten). Voor kinderen onder de zestien jaar oud gaat het boetebedrag door de helft.