NIEUW-LEKKERLAND – De Nieuw-Lekkerlandse afdeling van De Zonnebloem bestaat 25 jaar. Dit werd dinsdag 11 december 2018 feestelijk gevierd in ’t Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland. Tijdens de feestelijke bijeenkomst, waarbij zo’n negentig gasten aanwezig waren, overhandigde de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden een cheque ter waarde van duizend euro. Verder werden negen vrijwilligers gehuldigd. Vier vrijwilligers omdat ze 25 jaar vrijwilliger zijn en de anderen kregen een oorkonde voor bijzondere verdiensten.

De Nieuw-Lekkerlandse afdeling van De Zonnebloem heeft ongeveer 30 vrijwilligers, die zich inzetten voor mensen met een lichamelijk beperking. De inzet gaat vooral naar de ouderen in de regio, maar ook de jongeren gasten zijn welkom bij De Zonnebloem. De organisatie organiseert regelmatig activiteiten zoals een vogelshow en een stampotmiddag met een scrabblespel.  Verder krijgen mensen die dat op prijs stellen huisbezoek van één van de vrijwilligers. Er wordt dan geklets, gewandeld en spelletjes gedaan.

De vrijwilligers die gehuldigd werden zijn: Sjaan Smit, Ria Marelis, Tinie Suurland, Wim en Tea van Driel, Lien Hol, Lies Huisman, Ada Bakker en Pieta van der Wal.

Meer informatie over De Zonnebloem in Nieuw-Lekkerland is hier te vinden.