ALBLASSERDAM – Ruim 500 geïnteresseerden hebben zaterdag 8 december het open huis van het vernieuwde verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam gezocht. Bezoekers konden zelf de verschillende woongroepen bezichtigen en kregen meer informatie over wonen en werken in deze Rivas-locatie. Vrijdag 7 december werd het vernieuwde verpleeghuis De Alblashof officieel geopend door bewoners mevrouw van Vught en mevrouw van Bergen en wethouder Dorien Zandvliet. Het pand werd in het afgelopen jaar verbouwd en gerenoveerd. De bewoners werden tijdelijk naar Papendrecht verhuisd.

In het vernieuwde verpleeghuis wonen binnenkort 48 mensen. In een woongroep vormen acht bewoners met elkaar een zo gewoon mogelijk huishouden. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. In de gezamenlijke woonkamer met keuken wordt samen gegeten en vinden de dagelijkse activiteiten plaats.

Bezoekers van het open huis konden de woongroepen bezichtigen. Medewerkers gaven hen uitleg over het leven, wonen en de zorg in De Alblashof.