NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 22 december 2018 wordt in Nieuw-Lekkerland een lichtjestocht gehouden. Tijdens de tocht komen wandelaars allerlei Bijbelse personages tegen die met het kerstverhaal te maken hebben. Zo zijn keizer Augustus, de herbergier en de herders aanwezig. De wandeling, geschikt voor het hele gezin, kun gestart worden tussen 17.30 uur en 18.00 uur op het schoolplein van Basisschool ‘de Wegwijzer’. De tocht duurt ongeveer een uur.

De route is toegankelijk met kinderwagens en rolstoelen. Na de wandeling wordt er gratis koffie, thee en chocomelk aangeboden. De deelnemers van het Diaconaal Jongeren Project zorgen door diverse versnaperingen in hun Foodstall. Denk hierbij aan erwtensoep en ballen gehakt. Na de wandeling kan er ook op het schoolplein gegeten worden. De opbrengst van de verkoop van dit eten is bestemd voor de reis van het Diaconaal Jongeren Project naar Malawi komende zomer.

Met het zingen van een aantal liederen met Kinderkoor ‘de Parels’ wordt de avond rond 19.30 uur gezamenlijk afgesloten.

Deelnemer kunnen zelf een lampion meenemen voor de tocht. Wie geen lampion heeft, krijgt er één van de organisatie. De Organisatie van de tocht is in handen van Interkerkelijke Samenwerking Keerpunt in Nieuw-Lekkerland.

In Alblasserdam werd in 2017 een soortgelijke kersttocht georganiseerd.