PAPENDRECHT – Op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht is maandag 10 december 2018 een vrachtwagen van de weg geraakt. Het ongeval gebeurde in de avond op de rijbaan richting Gorinchem. De vrachtwagenchauffeur, een man uit Roemenië, vertelde dat hij naar rechts uitweek, nadat hij zou zijn afgesneden door de bestuurder van een auto. Van deze automobilist zijn verder geen gegevens bekend. De vrachtwagen raakte na de manoeuvre  de vangrail en zakte weg in de berm. De vangrail raakte hierdoor over een lengte van 100 meter beschadigd.

Omdat de in het totaal veertig ton wegende combinatie niet meer de weg op getrokken of gereden kon worden, moest er zwaar bergingsmaterieel aan te pas komen. Er kwamen onder meer twee grote hijskranen die de vrachtwagen en de container weer op de weg hebben getild.

Rijkswaterstaat verwacht dat de herstelwerkzaamheden van de weg en de vangrail tot diep in de nacht gaan duren.

Halverwege de avond stond er file tot aan Alblasserdam. Naarmate de avond vordert, neemt de file verder af. Tijdens de werkzaamheden wordt de snelweg af en toe volledig afgesloten.