OUD-ALBLAS – Op het Westeinde bij Oud-Alblas heeft vrijdagavond 7 december 2018 een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Dit gebeurde rond 23.00 uur. Volgens getuigen reed één van de bestuurders ‘idioot hard’ over het Westeinde. Niet veel later volgde de aanrijding. Na de botsing ging de bestuurder uit de lichtgrijze auto er rennend vandoor,zonder zich verder te bekommeren om de 40-jarige Rotterdammer die in de andere auto met ernstige verwondingen zat.

Omstanders en de politie boden eerste hulp aan de gewonde Rotterdammer. De man, die geen gordel droeg, had onder meer hoofdletsel, doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit was geknald. Verder is de man met zijn borst en buik tegen het stuur geklapt. De veertiger is met diverse verwondingen met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

Naar de gevluchte bestuurder uit de andere auto is nog een tijd gezocht. De man was rennend Oud-Alblas in gegaan. Tot halverwege de nacht was deze doorrijder nog niet gepakt. De verwachting is dat de man op korte termijn alsnog kan worden aangehouden voor onder meer roekeloos rijden en het verlaten van de plaats van het ongeval.

De politie is tot 02.00 uur bezig geweest met sporenonderzoek. Verder werden de beide auto’s door de politie meegenomen voor nader onderzoek.

Update: de politie laat zaterdagmiddag weten dat er met de kentekenhouder van de auto waarin de gevluchte man zat is gesproken, maar dat dit nog niet tot een aanhouding heeft geleid. 

 

Terwijl de politie bezig was met hulpverlening, vonden sommigen het leuk om de pylonen van de wegafsluiting in het water te gooien.