ALBLASSERDAM – Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hebben woensdagavond 5 december 2018 maar liefst honderd cadeaus langs gebracht bij de 6-jarige Sofie en haar 32-jarige vader Jeffrey uit Alblasserdam. Elize Wasser van Gastouderbureau Kidko was via Facebook een cadeau-inzamelactie begonnen voor het tweetal. Een paar weken geleden raakten Sofie en Jeffrey hun moeder en verloofde kwijt. Hun 32-jarige Wendy overleed op 12 november van dit jaar plotseling aan complicaties van een maagverkleining.

In het zonnetje
Elize Wasser uit Alblasserdam riep via Facebook op om haar twee dorpsgenoten een hart onder de riem te steken. Elize schreef: “Op 12 november hebben wij het droevige nieuws ontvangen dat één van onze zeer geliefde gastouders op 32 jarige leeftijd is overleden. Kippenvel, ongeloof en vooral in en in triest. Jeffrey (partner) en Sofie (dochtertje) van 6 jaar troffen hun partner en mamma in de ochtend aan op de bank. Ze was halverwege de nacht naar beneden gegaan wat ze anders nooit deed. Jeffrey en Sofie dachten dat ze nog sliep, ze had namelijk de week ervoor een operatie ondergaan. Sofie ging even naar haar mamma toe en vertelde tegen haar pappa dat mamma koud aanvoelde. Jeffrey schrok en is direct gestart met reanimeren, maar dat mocht niet meer baten… Jullie zullen allemaal begrijpen dat het leven van Jeffrey, Sofie en familie in één keer nooit meer hetzelfde zal worden. Graag wil ik jullie vragen om Jeffrey en Sofie met Sint in het zonnetje te zetten. Sofie heeft een schoorsteen in de woonkamer. Hoe mooi zou het zijn als die schoorsteen op 5 december (prop)vol zit? En wat zou het mooi zijn om in deze donkere tijd toch met z’n allen een klein lichtpuntje voor deze twee lieve mensen te kunnen zijn.”

Verbaasd
Dankzij de oproep werden er honderd cadeaus ingezameld. Woensdag 5 december werden de cadeaus langs gebracht bij Sofie en Jeffrey in de Patrijsstraat. Rond 17.30 uur kwamen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten met een 36 jaar oude Citroën luid toeterend de straat in gereden. Niet veel later deed Sofie de deur open en werd zij op de arm van Sinterklaas meegenomen naar de auto. Daar viel haar mond open van verbazing, toen zij zag hoeveel cadeaus er voor haar waren meegebracht.

Sinterklaasliedjes
Eenmaal weer binnen werd een aantal cadeaus, onder toeziend oog van Jeffrey en de opa’s en oma’s van Sofie, uitgepakt. Verder werden er gedichten voorgelezen en werden er sinterklaasliedjes gezongen. Na een half uur zat het bezoek erop en werden de Sint en de Pieten buiten uitgezwaaid en bedankt.

Elize Wasser die de actie startte, is blij dat zoveel mensen cadeautjes langs gebracht hebben. Elize: “De actie is meer dan geslaagd.”