ALBLASSERDAM – In Alblasserdam is een popluisterclub opgericht. De luisterclub organiseert bijeenkomsten voor liefhebbers van popmuziek uit de vorige eeuw, dus de jaren 1950 tot 2000. Vorige maand bleek er veel belangstelling voor te zijn en daarom wordt er op 11 december van 14.00 tot 16.00 uur een nieuwe bijeenkomst gehouden in het pand van Stichting Welzijn Alblasserdam aan het Cortgene 20.

“Er wordt muziek gedraaid die het waard is om nog eens van te genieten en te luisteren en de deelnemers kunnen steeds hun mening geven, vragen stellen en ideeën aandragen. Muzikale herinneringen ophalen of juist hele nieuwe songs ontdekken ? Het kan allemaal,” aldus initiatiefnemer Peter Boermans.

Boermans neemt zijn Laptop mee waarop ruim 1200 cd’s met 16.000 nummers staan van vele popmuzikanten en bands zoals Stevie Wonder, Abba, Beatles, Steely Dan, Ray Charles, Pink Floyd, Supertramp, Joe Cocker, Eagles, George Michael, Alan Parsons, Electric Light Orchestra, Chicago, 10CC, Beach Boys en vele anderen.

De Popluisterclub is bedoeld voor ouderen. Boermans: “Maar natuurlijk zijn jongeren van harte welkom. De toegang is gratis. Wel graag even aanmelden via 078 2021 220.”

Foto: CDA Alblasserdam.