Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for december 1st, 2018

ALBLASSERDAM – Namens ouderenorganisaties PCOB en de SSAA uit Alblasserdam zijn deze week door Rien Gaal en Jan Radstake 200 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Jaap Paans. De ondertekenaars bepleiten een betere bereikbaarheid van het gemeentehuis; zeker nu er plannen zijn om de bibliotheek van de Ieplaan naar het gemeentehuis te verhuizen. “We hebben erg veel problemen met de hobbel die ouderen moeten nemen om hier te komen,” vertelt Rien Gaal. Daarmee doelt hij op het hoogteverschil dat overbrugd moet worden, als men vanuit het lager gelegen dorp naar het hoger gelegen gemeentehuis moet. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is zaterdag 1 december 2018, samen met de politie, met spoed uitgerukt voor een melding van een gaslucht in een woning langs de Klipperstraat. De zaak werd al snel overgedragen aan de gasleverancier. Later op de dag werd de brandweer opgeroepen voor een containerbrand in de Bovenkruier in Nieuw-Lekkerland. Kinderen hadden vuurwerk in de ondergrondse bak gegooid, waardoor brand was ontstaan. De brandweer heeft geblust. Foto’s: Stefan van Aarle. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS / ALBLASSERDAM – In winkelcentrum Makado in Alblasserdam zijn zaterdag 1 december 2018 ongeveer 500 loten verkocht voor de laatste editie van de Hans den Ouden Marathon. Voor 2,50 euro per lot maken deelnemers kans op tal van prijzen, met als hoofdprijs een gloednieuwe Toyota Aygo. In maart 2019 organiseert Hans den Oud voor de achtste en laatste keer een muziekmarathon in Oud-Alblas. Hij vindt het, mede gezien zijn leeftijd, een mooi moment om het af te sluiten. De opbrengst van het feest gaat ook dit jaar weer naar KWF Kankerbestrijding. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERWAARD – Op 29 november en 30 november 2018 hebben er in totaal vier woninginbraken plaatsgevonden in de Alblasserwaard. In de Prinses Beatrixstraat in Oud-Alblas kwam (en) de inbreker(s) vrijdagavond binnen door een raam open te breken. Er werden gouden sieraden gestolen. Verder werd er ingebroken aan de Hofwegen in Bleskensgraaf, de Dreef in Streefkerk en Achthoven in Lexmond. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij uitgaansgelegenheid The Abbey op de Dam in Alblasserdam is vrijdagavond 30 november 2018 voorlopig voor de laatste keer een feest georganiseerd. De uitgaansgelegenheid gaat namelijk sluiten. Via sociale media meldt The Abbey: “Na 3,5 prachtige jaren hebben wij met ons team besloten dat wij na 30 november The Abbey zullen sluiten. We hebben met zijn allen een super leuke tijd gehad en willen iedereen bedanken die The Abbey altijd heeft gesteund!” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM.  De Hervormde Elthetogemeente aan de Blokweerweg in Alblasserdam  houdt vrijdagmiddag 7 december 2018 tussen 15.00 uur tot ongeveer 20.00 uur en op zaterdag 8 december tussen 10.00 uur tot ca. 12.00 uur een kerstmarkt. Behalve een groot aanbod van kerststukjes, (vanaf  € 5,00), treffen bezoekers er allerlei kerstartikelen aan, zoals kerstkaarten, kerstversieringen, kerstkleden, eigengebakken cake, zelfgemaakte jam en meer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In Alblasserdam is een popluisterclub opgericht. De luisterclub organiseert bijeenkomsten voor liefhebbers van popmuziek uit de vorige eeuw, dus de jaren 1950 tot 2000. Vorige maand bleek er veel belangstelling voor te zijn en daarom wordt er op 11 december van 14.00 tot 16.00 uur een nieuwe bijeenkomst gehouden in het pand van Stichting Welzijn Alblasserdam aan het Cortgene 20. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Na bijna een jaar verbouwen en renoveren verhuizen de bewoners begin december weer naar De Alblashof in Alblasserdam. Momenteel verblijven zij nog in Papendrecht. Voordat er weer terugverhuisd wordt, wordt zaterdag 8 december van 10.00 tot 14.00 uur een open huis gehouden. Geïnteresseerden kunnen deze dag het resultaat van de vernieuwbouw bekijken. Op iedere woongroep zijn medewerkers aanwezig die bezoekers meer kunnen vertellen over de zorg in deze Rivas-locatie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.