Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november, 2018

ALBLASSERDAM – Jan Wijninga uit Alblasserdam is een petitie gestart, waarmee hij probeert een referendum te laten organiseren in het Damdorp over de restauratie van het gemeentehuis.  Er zijn plannen om het gemeentehuis, dat in de jaren zestig voor 1,3 miljoen gulden werd gebouwd, voor 9.000.000 euro te restaureren. Eerder bleek al uit een poll op Alblasserdamsnieuws.nl dat zo’n 85 procent van de stemmers dit geen goede investering vindt. Jan Wijninga heeft er echter weinig vertrouwen in dat de meerderheid gemeenteraad zich iets van die uitslag aan zal trekken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland wordt vrijdag 7 december 2018 een actiemarkt gehouden. De organisatie is in handen van de stichting Christian Refugee Relief. Tijdens de markt, die om 15.30 uur start en om 22.00 uur is afgelopen, zijn er onder meer oliebollen, hamburgers en erwtensoep te koop. Verder zijn er een springkussen, een rad van avontuur, een schiettent en verkoop per opbod. Iedereen is van harte welkom om de markt te bezoeken. Het Kleyburgplein is sfeervol ingericht met vuurkorven, zitplekjes en een groot aantal kramen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagmiddag 29 november 2018 de deur van een flatwoning aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam ingeramd. Agenten werden rond 16.00 uur op pad gestuurd voor een melding van een verwarde man in de flat. Omdat de man mogelijk snel hulp nodig had en hij de deur niet open deed, werd zijn deur ingeslagen met een stormram. De Damdorper is door de politie meegenomen en krijgt passende zorg. Verhuurder Woonkracht10 heeft voor de afdichting van de woning gezorgd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Peter Sterrenburg en Mien Sterrenburg – Broere uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar kreeg donderdag 29 november 2018 burgemeester Jaap Paans op felicitatiebezoek in hun woning aan de Schaepmanstraat. Zaterdag wordt het gouden jubileum nog eens in ’t Waellant in Nieuw-Lekkerland gevierd met de zes kinderen en achttien kleinkinderen van de Damdorpers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Naar aanleiding van een schietpartij op zaterdagavond 24 november 2018, heeft de politie donderdag 29 november een inval en huiszoeking gedaan in de Vroegestraat in Alblasserdam. Het slotenteam van de politie maakte de woning open, waarna rechercheurs en een politiehond het huis doorzochten. Er werden diverse spullen in beslag genomen. Wat er precies in beslag is genomen, wil de politie nog niet vertellen. Eerder op de dag werd in Alblasserdam ook al een man aangehouden door het arrestatieteam. De man, die in een auto zat, werd door leden van het arrestatieteam uit zijn auto gehaald en meegenomen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Waar de aanhouding precies plaatsvond in Alblasserdam, is nog niet duidelijk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Op 1 december 2018 om circa 13.30 uur is het precies 75 jaar geleden dat de Amerikaanse B-17G bommenwerper Mission Belle crashte in de rivier de Lek ter hoogte van Lekdijk 26 in Nieuw-Lekkerland. Op 29 september is daar een monument onthuld. Ondanks het feit dat dit nog niet zo lang geleden is, wil het bestuur van de “Mission Belle Stichting B-17G op de genoemde datum een korte herdenkingsplechtigheid organiseren, waarbij belangstellenden van harte welkom zijn. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een vrouw uit Alblasserdam is woensdagmiddag 28 november 2018 met haar auto tegen een andere auto gebotst op De Helling in Alblasserdam. De vrouw kwam vanaf de Edisonweg en wilde naar links afslaan om bij het bemande tankstation te gaan tanken. Zij zag daarbij een andere automobilist die via De Helling Alblasserdam in reed over het hoofd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie riep woensdagavond 28 november 2018 mensen op om uit te kijken naar drie Oost-Europese mannen in de omgeving van de Azaleastraat in Alblasserdam. Een buurtbewoner vond de situatie namelijk verdacht en belde de politie. De politie trof eerst de auto van de mannen aan en heeft later ook met het drietal gesproken. Het bleek te gaan om nieuwe wijkbewoners. De politie bedankt iedereen voor het verspreiden van de oproep. De oproep “Ziet u iets verdachts? Bel 112!” blijft van kracht.

ALBLASSERDAM – Ontwikkelaar Whoonapart en de gemeente Alblasserdam hebben deze week een overeenkomst getekend die een belangrijke opmaat vormt voor de bouw van onder meer woningen op het Mercon-Kloosterrein aan de West Kinderdijk in Alblasserdam. Dat meldt de gemeente Alblasserdam in een persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam en de hoogwerker van brandweer Papendrecht zijn dinsdagavond 27 november 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Buurtbewoners vertelden dat zij veel rook uit een schoorsteenpijp zagen komen en dat er ook een oranje gloed aanwezig was. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het allemaal erg mee te vallen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In een huurwoning in de Korenbloemstraat in Alblasserdam is dinsdag 27 november 2018 een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd. De hele eerste verdieping en de zolder van de woning werden gebruik voor de wietkwekerij. In het totaal werden er bijna driehonderd hennepplanten aangetroffen. Ze waren klaar om geoogst te worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag, 24 november 2018, werd tijdens het slotfeest van het jubileumjaar (50 jaar) van Badmintonclub Alblasserdam (BCA) een cheque van 2846,04 euro overhandigd door de jubileumcommissie aan Bram Verbrugge, voorzitter van Stichting voor Sara (www.voorsara.nl). BCA heeft het afgelopen jaar meerdere acties gevoerd waarmee geld is opgehaald. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het fietspad achter de woningen langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam wordt dinsdag 4 december 2018 officieel in gebruik genomen. Het fietspad is de ontbrekende schakel in een aaneengesloten vrijliggend fietspad langs de hele dijk. Het stuk fietspad, dat ongeveer 160 meter lang is, is één van de duurste stukjes fietspad in het Damdorp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november 2018 een auto weggetakeld in de Vroegestraat in Alblasserdam. De actie zou te maken hebben met een schietpartij in Breda, die eerder op de avond plaatsvond. Voorafgaand aan de actie, verzamelden agenten zich in de Wilde Woutstraat in Alblasserdam. Daar werden de kogelwerende vesten aangetrokken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vanaf 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het busvervoer in Alblasserdam en omgeving. Tot 9 december doet Arriva dit. De nieuwe vervoerder in de regio maakt gebruik van R-net, snelBuzz en streekBuzz. Alle R-net bussen hebben snelle wifi, usb-poorten en opklaptafels. “Met een slimme mix van R-netlijnen en snelbusverbindingen die vaker en sneller rijden wordt Rotterdam vanuit de Drechtsteden beter bereikbaar. Alblasserdam en heel Papendrecht krijgen een snelle rechtstreekse busverbinding naar Utrecht. De stadsdienst van Dordrecht wordt uitgebreid naar omliggende Drechtsteden en gaat volledig elektrisch rijden, wat bijdraagt aan verbetering van de luchtkwaliteit,” zo belooft Qbuzz in een persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.