ALBLASSERDAM – Peter Sterrenburg en Mien Sterrenburg – Broere uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar kreeg donderdag 29 november 2018 burgemeester Jaap Paans op felicitatiebezoek in hun woning aan de Schaepmanstraat. Zaterdag wordt het gouden jubileum nog eens in ’t Waellant in Nieuw-Lekkerland gevierd met de zes kinderen en achttien kleinkinderen van de Damdorpers.

In de bus
Peter (73) en Mien (76) leerden elkaar kennen in de bus. Mien woonde in Alblasserdam en stapte daar in de bus om naar de schooldag op de theologische school in Kampen te gaan en even verderop stapte Peter, die in Langerak woonde, in om ook naar Kampen af te reizen. De twee raakten aan de praat, kregen verkering en gaven elkaar in 1968 het jawoord en gingen aan de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam wonen. Later verhuisden de zeventigers naar de Merwedeweg en inmiddels woont het echtpaar alweer veertig jaar aan de Schaepmanstraat in Alblasserdam.

Politiek
Meneer Sterrenburg is altijd erg geïnteresseerd geweest in de politiek en is momenteel nog steeds actief als gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Alblasserdam. Verder was hij op zijn achttiende al voorzitter van de jongerenafdeling van het Gereformeerd Politiek Verbond. In zijn werkzame leven heeft meneer onder meer gewerkt als chauffeur van bij een veevoederbedrijf. Later werd hij productenbereider bij zuivelfabriek De Graafstroom en tot slot werd hij productiechef bij Damco Bakkerij in Vlaardingen. Ongeveer tien jaar geleden ging Peter met de VUT. “En toen kreeg ik het pas druk,” lacht meneer. “Ik mag nog graag tuinieren. Momenteel heb ik twee tuinen langs Molensingel en ik heb in Nieuw-Lekkerland nog wat kippen.” Verder rijdt meneer nog als vrijwilliger op de Sjuttul van Waardeburgh, daarnaast brengt hij regelmatig eten rond. Tot slot was meneer jarenlang ouderling en diaken in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) De Levensbron.

Spil
Mevrouw werkte tot aan haar trouwen in de verpleging. “Meneer vertelt: “Vroeger was het dan ook de gewoonte dat je na je trouwen stopte met werken. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen, maar toen ging dat zo. Het voordeel daarvan was wel dat ze er altijd voor mij en de kinderen was. Mijn vrouw was en is de belangrijkste spil hier in huis. Ze zorgt altijd goed voor mij en de kinderen en ook de kleinkinderen zijn gek op hun oma. Het was en is hier altijd de zoete inval.”

Vrijwilligster
Mien was nog wel op diverse fronten actief als vrijwilligers. Zo bracht zij twintig jaar lang eten rond in De Wielen. Verder was zij twintig jaar lang actief bij de Zonnebloem, waar zij zich inzette voor de gehandicapte medemens. Tot slot zorgde zij twintig jaar lang voor de verrassingspot bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Mevrouw: “Als er ergens problemen waren of er was iets te vieren, dan gingen we erheen. Bij lief en leed brachten we wat langs. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan.”