NIEUW-LEKKERLAND – Op 1 december 2018 om circa 13.30 uur is het precies 75 jaar geleden dat de Amerikaanse B-17G bommenwerper Mission Belle crashte in de rivier de Lek ter hoogte van Lekdijk 26 in Nieuw-Lekkerland. Op 29 september is daar een monument onthuld. Ondanks het feit dat dit nog niet zo lang geleden is, wil het bestuur van de “Mission Belle Stichting B-17G op de genoemde datum een korte herdenkingsplechtigheid organiseren, waarbij belangstellenden van harte welkom zijn.

Wie de herdenking wil bijwonen wordt verzocht om uiterlijk 13.15 uur aanwezig te zijn. De bijeenkomst start om 13.30 uur met een welkomstwoord van de voorzitter van de stichting. Daarna houdt burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard een toespraak.

Vervolgens worden The Taps gespeeld, gevolgd door twee minuten stilte. Er worden bloemen gelegd en legerpredikant G. van Driesten spreekt een meditatie uit. Daarna krijgen schoolkinderen, ooggetuigen en bestuursleden de gelegenheid om bloemen te leggen.

“Uitgangspunt is om jaarlijks een herdenking te organiseren, zodat de herinnering aan deze gebeurtenis levend kan worden gehouden,” zo meldt de organisatie.

Het bestuur van de Mission Belle Stichting B-17G Memorial.