ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam en de hoogwerker van brandweer Papendrecht zijn dinsdagavond 27 november 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Buurtbewoners vertelden dat zij veel rook uit een schoorsteenpijp zagen komen en dat er ook een oranje gloed aanwezig was. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het allemaal erg mee te vallen.

Er was geen sprake van brand. De eigenaar van de woning vertelde dat hij in bad had gezeten en dat er daardoor wellicht meer stoom / rook te zien is geweest. Met de hoogwerker werd voor de zekerheid nog een controle van bovenaf uitgevoerd, maar er was niets opvallends te zien.

Tijdens de controle van de brandweer was de Oost-Kinderdijk in beide richtingen afgesloten. Het verkeerd werd door de politie omgeleid. De dijk is inmiddels weer open voor het doorgaande verkeer.