ALBLASSERDAM – Het fietspad achter de woningen langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam wordt dinsdag 4 december 2018 officieel in gebruik genomen. Het fietspad is de ontbrekende schakel in een aaneengesloten vrijliggend fietspad langs de hele dijk. Het stuk fietspad, dat ongeveer 160 meter lang is, is één van de duurste stukjes fietspad in het Damdorp.

Voordat het er kwam, werd er jarenlang over vergaderd en geprocedeerd. Daarbij waren onder meer de Provincie Zuid-Holland, het Waterschap Rivierenland, Rijkswaterstaat, de gemeente Alblasserdam en de bewoners bij betrokken. Er was namelijk een afspraak tussen de bewoners van de Oost-Kinderdijk en het Waterschap dat er nooit een openbaar wandel – fiets, -of rijwielpad achter de huizen langs aangelegd zou worden. Daarom werd het fietspad, tijdens de aanleg in 2013, tussen de nummer 48 en 66 noodgedwongen onderbroken. Nadat vier van de acht bewoners schadeloos waren gesteld en na aanvullende afspraken met de bewoners, werd het fietspad alsnog aangelegd.

“Met deze opening gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente en van vele inwoners in vervulling. De verkeersveiligheid neemt door de openstelling aanzienlijk toe,” zo laat de gemeente Alblasserdam in een persbericht weten.

Provinciale fietsroute
Het nieuwe traject maakt deel uit van het provinciale fietsbeleid en is onderdeel van de provinciale fietsroute F366. Daarom heeft de provincie Zuid-Holland geld beschikbaar gesteld voor de aanleg ervan. De route loopt vanaf Krimpen aan de Lek tot aan Papendrecht.

De opening van het fietspad vindt op 4 december 2018 om 13.00 uur plaats ter hoogte van Oost-Kinderdijk 48. De openingshandeling zal verricht worden door wethouder Peter Verheij.