ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november 2018 een auto weggetakeld in de Vroegestraat in Alblasserdam. De actie zou te maken hebben met een schietpartij in Breda, die eerder op de avond plaatsvond. Voorafgaand aan de actie, verzamelden agenten zich in de Wilde Woutstraat in Alblasserdam. Daar werden de kogelwerende vesten aangetrokken.

Niet veel later vertrokken de agenten naar de nabijgelegen Vroegestraat, om daar voor de beveiliging van de takelateur te zorgen. De geparkeerde auto werd open gehengeld en daarna door de politieberger meegenomen. Nadat die klus was geklaard, vertrokken alle agenten weer uit de straat. Er werd niemand aangehouden.

De takelactie zou te maken hebben met een schietpartij die eerder op de avond plaats heeft gevonden in de Amerstraat in Breda. Rond 19.30 uur werd daar geschoten. Er raakten daarbij twee mannen gewond. Beide personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De politievoorlichting van Midden-West-Brabant was vannacht nog niet bereikbaar voor commentaar. Mogelijk volgt later nog meer informatie.