ALBLASSERDAM – Vanaf 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het busvervoer in Alblasserdam en omgeving. Tot 9 december doet Arriva dit. De nieuwe vervoerder in de regio maakt gebruik van R-net, snelBuzz en streekBuzz. Alle R-net bussen hebben snelle wifi, usb-poorten en opklaptafels. “Met een slimme mix van R-netlijnen en snelbusverbindingen die vaker en sneller rijden wordt Rotterdam vanuit de Drechtsteden beter bereikbaar. Alblasserdam en heel Papendrecht krijgen een snelle rechtstreekse busverbinding naar Utrecht. De stadsdienst van Dordrecht wordt uitgebreid naar omliggende Drechtsteden en gaat volledig elektrisch rijden, wat bijdraagt aan verbetering van de luchtkwaliteit,” zo belooft Qbuzz in een persbericht.

Vanuit de Alblasserwaard is een rechtstreekse snelbusverbinding met Rotterdam. Qbuzz handhaaft de lijngebonden ontsluiting voor kernen op de Lekdijk en de lijnen van en naar kleine kernen in de Alblasserwaard zoals Bleskensgraaf, Ottoland en Noordeloos. Op het nieuwe knooppunt Meerkerk bij de aansluiting van de A27 takken deze lijnen aan op de snelbussen naar Utrecht en Gorinchem.

Momenteel worden in Alblasserdam en omgeving op diverse locaties nieuwe bushokjes geplaatst. De haltes bij de Blokweerweg, de Abraham Kuyperstraat, bij de Helling/Grote Beer (N915) en de Rijnstraat worden / zijn vernieuwd. Verder is een aantal haltes vervallen.

De nieuwe bussen staan opgesteld op het Nieuwland Parc in Alblasserdam en worden gereed gemaakt voor vervoer.

Via deze link zijn alle veranderingen te zien: https://www.qbuzz.nl/dmg/reizen/alblasserdam