MOLENWAARD – De nieuwe partij Doe Mee! Molenlanden is woensdag 21 november 2018 met zeven zetels de grootste partij geworden van de nieuwe gemeente Molenlanden. Inwoners van de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden mochten woensdag met hun stem de samenstelling van de gemeenteraad van de nieuw te vormen gemeente bepalen. 4485 mensen brachten hun stem uit op Doe Mee! Molenlanden. Deze partij is een samenwerking tussen de PvdA-afdelingen van Molenwaard en Giessenlanden en de partij Gemeentebelangen Molenwaard.

Het CDA werd met zes zetels tweede. De SGP en de ChristenUnie behaalden allebei vijf zetels. De VVD heeft drie zetels, Progressief Molenlanden één zetel en Jezus Leeft heeft geen zetels behaald.

Van de 33.527 kiesgerechtigden, brachten 19.371 mensen hun stem uit. 21 mensen stemden blanco en 56 mensen stemden ongeldig. Het opkomstpercentage was ongeveer 58 procent.

Onder de nieuwe gemeente Molenlanden vallen ook de dorpen Oud-Alblas, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland.

De gemeenten Giessenlanden en Molenwaard vormen per 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Molenlanden. Vanwege deze herindeling deden beide gemeenten niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. De verkiezingen voor alle herindelingsgemeenten werden gehouden op woensdag 21 november 2018.