ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse visvereniging V.A.H. houdt zaterdag 1 december 2018 een roofvisdag voor de jeugd. Er zal die dag gevist worden bij de Nederwaard in Kinderdijk en bij de Nieuw-Lekkerlandse wetering. De inschrijving voor de roofvisdag is gratis.  De vissers verzamelen zaterdag 1 december  om 08.00 uur in het clubgebouw aan de Nicolaas Beetsstraat 5 in Alblasserdam. De wedstrijd duurt tot ongeveer 16.00 uur. Daarna vindt de prijsuitreiking plaats.

Er mag gevist worden met één hengel met kunstaas of doodaas onder de dobber met een enkele haak of dreg. Voor het visgerei moeten de deelnemers zelf zorg dragen. “En neem reserve materiaal mee. Verder als je in het bezit ben van een onthaakmat en onthaaktang, neem deze dan mee, luidt het advies. Tussen de middag zorgt de vereniging voor de lunch. Waar deelnemers zelf voor moeten zorgen is warme kleding en eventueel regenkleding.

Donderdagavond  29 november kunnen deelnemers vanaf 19.00 naar het clubgebouw komen om te kijken of de spullen in orde zijn en om vragen te stellen over roofvissen.

Om deel te nemen aan de roofvisdag, moet men lid zijn van de V.A.H. of een begeleider meenemen die in het bezit is van een vispas.

Inschrijven kan bij de Snuffelhoek aan de Van Hogendorpweg in Alblasserdam. Kinderen van acht tot en met tien jaar zijn welkom met begeleiding. En kinderen van elf tot en met zestien jaar zijn welkom zonder begeleiding.