ALBLASSERDAM – Een 16-jarige scooterrijder uit Alblasserdam en een 45-jarige fietser uit Hardinxveld-Giessendam zijn dinsdagochtend 20 november 2018 frontaal op elkaar gebotst en gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 07.00 uur op het fietspad langs de Haven in Alblasserdam. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De fietser had veel last van zijn rug en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder had een wond aan zijn gezicht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Wie er op de verkeerde weghelft reed, is nog niet duidelijk. Wel kwam de politie erachter dat de bestuurder van de snorscooter geen rijbewijs had. De jongeman kreeg hiervoor een bekeuring. Verder heeft de politie in verband met de ontstane schade een WOK-status geplaatst op de scooter. Dit houdt in dat het voertuig eerst gekeurd moet worden bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) voordat er weer op gereden mag worden.