NIEUW-LEKKERLAND – Een vrouw is maandagochtend 19 november 2018 te water geraakt langs de Zijdeweg. De vrouw reed vanaf Nieuw-Lekkerland richting Oud-Alblas. Ter hoogte van de Zijdebrug ging het mis. De bestuurster vertelde uit te wijken voor een tegemoetkomende vrachtwagen die op haar weghelft reed. De vrouw botste tegen een opstaande rand, waardoor de banden van de auto lek gingen en het voertuig nauwelijks meer te besturen was. Niet veel later raakte de auto de spiegel van een tegemoetkomende auto en direct na de brug schoot de vrouw de berm in en belandde uiteindelijk met haar wagen in de sloot.

Bij de meldkamer werd gedacht dat de auto langs de Middenpolderweg bij Streefkerk te water was geraakt. Daarom werd in plaats van Brandweer Nieuw-Lekkerland, brandweer Groot-Ammers opgeroepen. Op de Middenpolderweg bleek niets aan de hand te zijn. Snel daarna bleek dat het ongeval op de verderop gelegen Zijdeweg had plaatsgevonden.

De bestuurster werd in de brandweerwagen opgevangen en later overgedragen aan de politie. De vrouw bleek ongedeerd te zijn gebleven.

De bestuurder van de vrachtwagen is nog steeds onbekend. Was u de bestuurder of weet u wie de bestuurder is? Bel dan naar de politie via 0900-8844. Ook getuigen van het ongeval kunnen zich via dat nummer melden.