ALBLASSERDAM – In de buurt rondom het Scheldeplein in Alblasserdam is dit weekeinde commotie ontstaan over een kat op een balkon van een flatwoning. De kat zit vanaf zaterdagmiddag 17 november 2018 op het balkon en de bewoner is niet thuis. Bij de dierenpolitie, de dierenambulance Louterbloemen en bij de Kattenmand zijn al meerdere meldingen binnengekomen over de situatie.

Ook zijn er op de deur en de brievenbus van de bewoner a4’tjes opgeplakt, waarop verzocht wordt om voortaan beter op de kat te letten. “Het diertje zit al vanaf gisteren op het balkon. De hele nacht heeft ‘ie er ook gezeten. Dat is echt niet de bedoeling, want daar is het nu veel te koud voor,” zo motiveert de buurman die het a4’tje op de brievenbus heeft geplakt.

Zondagmiddag kwamen agenten van de noodhulp langs, die eerst overleg hebben gehad met de dierenpolitie. Er is besloten dat de eigenaar, die telefonisch is benaderd, tot 16.00 uur de tijd krijgt om zijn kat van het balkon te halen. Als dat niet gebeurt, komt de politie terug om het dier zelf naar beneden te halen.

Intussen zorgt de onderbuurman voor water en eten voor de kat.

Update: de eigenaar is thuis en heeft zijn kat voor 16.00 uur naar binnen gehaald.