ALBLASSERDAM – Will Huijgen (70) en Hetty Huijgen – Slotboom (70) uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans bezocht het echtpaar, dat langs de West-Kinderdijk woont, donderdag 15 november 2018.  Hij overhandigde als cadeau een groot boeket met bloemen.

Buitenfilm
Will en Hetty zijn geboren en getogen Alblasserdammers; al groeide Will op in de wijk Kinderdijk. Ze leerden elkaar 56 jaar geleden kennen tijdens de viering van Koninginnedag. Er was die dag een buitenfilm te zien bij de manege aan de Polderstraat. Beiden waren toen veertien jaar oud. Will vroeg aan Hetty of hij haar thuis mocht brengen en vanaf die tijd zijn de twee samen.

Kloos
Meneer heeft zijn werkzame leven doorgebracht bij Kloos / Hollandia Kloos / Mercon Kloos. Hij vertelt “Ik ging daar in 1968 aan het werk . Ik begon op de tekenkamer. Dat heb ik anderhalf jaar gedaan en daarna ben ik in de buitendienst terecht gekomen. Dat heb ik een jaar of 25 gedaan. Daarna kwam ik op het hoofdkantoor van Mercon in Gorinchem terecht. Ik was daar tot aan mijn pensioen bedrijfsleider van de fabricage en de buitendienst.” Tegenwoordig is Will nog actief bij onder meer de aquariumvereniging en de fotoclub in Alblasserdam.

Film
Mevrouw gaat graag naar de film en naar ballet –en opera-uitvoeringen. Verder is zij taalvrijwilligster bij de Stichting Welzijn Alblasserdam en mantelzorger van haar 94-jarige vader.

Huis
Het gouden echtpaar woont sinds 23 jaar in hun huidige woning langs de West-Kinderdijk, waar vroeger de fietsenstalling van het bedrijf Kloos was. Will: “We hebben de woning in eigen beheer gebouwd. Onze zoon heeft het huis getekend en ontwikkeld.”

Kinderen
Will en Hetty hebben een zoon en een dochter en er zijn inmiddels ook al vijf kleinkinderen. Het jubileum wordt binnenkort met de familie gevierd in een huis in hun favoriete vakantieland Spanje.