ALBLASSERDAM – Kinderen van basisschool De Schalm in Alblasserdam hebben donderdag 15 november 2018, samen met wethouder Peter Verheij zwerfvuil opgeruimd in en rondom de Kerstraat. De wethouder nam een kijkje bij het lesprogramma ‘Schoonmaakhelden’ over zwerfafval, dat door Recycle Valley namens de gemeente wordt uitgevoerd.

Het programma dat de kinderen hebben gevolgd, bestond uit een klassikale les waarbij de leerlingen meer leerden over de gevolgen van zwerfafval en over de afbreektijden van verschillende materialen.

De komende tijd gaat er iedere week een groepje van zes leerlingen naar buiten om zwerfafval te prikken. Ieder groepje komt twee keer aan de beurt. Hierdoor is Recycle Valley meerdere weken achter elkaar aanwezig op de school.

Het lesprogramma ‘Schoonmaakhelden’ is in september en oktober ook al gehouden op de Ds. Joannes Beukelmanschool. In het totaal doen er vijf klassen mee aan het project.