STREEFKERK – Een 57-jarige man uit Groot-Ammers is in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november 2018 met zijn auto te water geraakt langs de Middenpolderweg tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. De automobilist is door agenten en ambulancepersoneel uit de auto gehaald en op de kant gereanimeerd. Behalve de politie, kwamen ook de brandweer, ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer is al reanimerend per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voor zijn leven wordt gevreesd.

Het ongeval gebeurde even na middernacht. Wat er precies mis is gegaan, wordt door de politie onderzocht. Aan de hand van de sporen lijkt het erop dat de auto richting Groot-Ammers reed, op de verkeerde weghelft is beland en via de berm in het water terecht is gekomen. Vooralsnog gaan de hulpdiensten uit van een eenzijdig ongeval. Of de man eerst onwel is geworden en toen van de weg is geraakt of andersom, wordt nog onderzocht.

Om uit te sluiten dat er nog meer slachtoffers in het water zouden liggen, hebben de duikers van Brandweer Schoonhoven en de mensen van het oppervlaktereddingsteam van brandweer Nieuw-Lekkerland in de sloot en in en rondom de auto gezocht. Er werd niemand aangetroffen.

Verkeersongevalsspecialisten hebben ter plaatse sporenonderzoek gedaan.

De politie meldt donderdagochtend dat de man nog in leven is, maar dat zijn toestand nog steeds kritiek is.