ALBLASSERDAM – Langs het Zwenkgras / Liesgras in Alblasserdam is woensdagmiddag 14 november 2018, onder grote belangstelling, een nieuwe natuurspeelplek geopend. Dit werd gedaan middels het onthullen van de naam van het gebied: ‘Het groen woude wik’. De naam, zonder directe concrete betekenis, werd bedacht door de kinderen Lea Mol en Renske Pullen uit groep 7 van de Ds. Joannes Beukelmanschool.

De natuurspeelplek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Alblasserdam, oud-leerlingen van de Beukelmanschool en de wijkgroep Blokweer2. De speelplek is ingericht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De natuurspeelplek grenst aan Natuurparel Liesgras. Dit voormalige paardenlandje is natuurvriendelijk ingericht en maakt deel uit van het zogenoemde Prachtlint, een ecologische zone die door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden loopt. De natuurspeelplaats en Natuurparel Liesgras versterken elkaar.

Kinderen uit groep 6 t/m 8 van de Beukelmanschool konden hun suggestie voor een naam voor de natuurspeelplek insturen. De wijkgroep Blokweer2 heeft uit alle inzendingen de winnende naam gekozen die door wethouder Peter Verheij en oud leerlingen van de Beukelmanschool werd onthuld.

Activiteiten
Het ABC-team en Jeugdpunt zorgden tijdens de opening voor sport  -en spelactiviteiten. Ook konden de kinderen zich laten schminken aan een schminktafel. Verder was er voor de bezoekers een hapje en een drankje.

Buurtbewoners van Wijk Blokweer laten weten erg tevreden over de samenwerking met de gemeente Alblasserdam en over het verloop van de reconstructie van hun wijk. Er wordt volgens de buurtbewoners goed naar elkaars wensen geluisterd en (bijna) alles is bespreekbaar.

Foto’s: Peter Stam
Dronefoto’s: Cees van der Wal.