Advertorial
ALBLASSERDAM – Het bedrijf MAAT uit Alblasserdam maakt melding van ‘ongewone activiteiten’ rondom de zogenoemde warehousing op het Nieuwland Parc in Alblasserdam. Via Facebook laat de Alblasserdamse onderneming weten dat de verdachte omstandigheden plaatsvonden in de drie hallen waar goederen opgeslagen liggen voor opdrachtgevers. “Wij hebben geen sporen van inbraak kunnen vinden. Maandag starten wij een grootschalig onderzoek,” zo schreef MAAT afgelopen zondag.

Mogelijke inbraak
De bedrijfshallen zijn streng beveiligd en voorzien van camerasystemen. Toch is er geen alarm geslagen in de nacht van zaterdag op zondagnacht. Naar aanleiding van het lopende onderzoek is er afgelopen dinsdag nog een bericht geplaatst op Facebook. In dit bericht is te lezen dat er mogelijk sprake is geweest van een inbraak. “Maandag hebben wij direct een grondig onderzoek ingesteld. Bij het bekijken van de bewakingsbeelden hebben wij moeten constateren dat de meeste camera’s binnen tijdelijk op zwart zijn gezet. Dit belemmert ons onderzoek. Onze ICT-afdeling heeft enkele beelden terug kunnen halen, waarbij wij tot de conclusie zijn gekomen dat wij ons onderzoek vooral intern moeten gaan richten. Wij doen verder geen openbare mededelingen meer over dit incident,” aldus MAAT op Facebook.

Tips
Inmiddels zijn er al meerdere tips binnengekomen van oplettende Alblasserdammers die de man op de heftruck herkend hebben. Het gaat volgens de tipgevers om oud directeur en aandeelhouder Adri Maat. De redactie van Alblasserdamsnieuws.nl heeft MAAT vóór publicatie hierover benaderd, maar communicatieadviseur Dimphi van Amen laat namens de onderneming weten geen commentaar te willen geven.

Rondleiding en contract
Via een anonieme bron zijn vandaag beelden aangeleverd vanuit het bedrijf. Daarop is te zien dat inderdaad Adri Maat midden in de nacht Sinterklaas en zijn Pieten rondleidt door de bedrijfshallen. Daarnaast is te zien hoe de heer Maat een contract afsluit met Sinterklaas over de opslag van de cadeaus.

 

Goede relatie met Sinterklaas
Een medewerker van het bedrijf MAAT, die anoniem wil blijven, laat weten dat het erop lijkt dat de Adri Maat in het diepste geheim een contract heeft gesloten met Sinterklaas voor de tijdelijke opslag van alle cadeaus voor de kinderen. De medewerker vertelt: “Een logistiek vraagstuk van formaat waar Sinterklaas MAAT de meest geschikte partner voor vindt. In ons bedrijf gaat al langer het verhaal dat Adri Maat een goede relatie heeft met Sinterklaas. Hij zou de goedheiligman jaarlijks ontvangen op de hoofdvestiging aan de Edisonweg. Van de Sint zelf heb ik gehoord dat hij MAAT uit heeft zien groeien van een transportbedrijf naar een compleet logistiek dienstverlener. MAAT ontzorgt in het complete logistieke proces. Van exceptioneel transport tot op- en overslag van goederen en van onderhoud van een wagenparken tot de verkoop en verhuur van heftrucks. Het verbaast insiders niet dat MAAT deze opdracht binnen heeft gehaald, het sluiten van mooie deals heeft geleid tot een onderneming van formaat, dat volgend jaar alweer 85 jaar bestaansrecht heeft.”

De ‘warehousing’ op het Nieuwland Parc in Alblasserdam is een onderdeel van MAAT Logistiek. Zij richten zich op de opslag en overslag van onderdelen, machines en industriële goederen. Denk daarbij aan stukgoederen, pijpleidingen, stalen buizen, frames, (zware) machines, aggregaten, cradles en units. MAAT Logistiek faciliteert ook opslagruimte, verdeeld over buitenterreinen en meerdere bedrijfshallen. Op het Nieuwland Parc in Alblasserdam faciliteert MAAT Logistiek opslagloodsen met ruim 10.000 m2 capaciteit en 5000 m2 buiten capaciteit. Het bedrijf heeft hier de beschikking over twee zware bovenloopkranen met 25.0-ton hijscapaciteit en twee bovenloopkranen met 12.5-ton hijscapaciteit. De vloerbelasting is ruim 3.5-ton per m2. Naast bovenloopkranen zijn de bedrijfshallen voorzien van (pallet)stellingen.