Advertorial
ALBLASSERDAM – Ruim 15 jaar geleden – in 2003 – startte de bouw van het appartementencomplex aan het Raadhuisplein/Haven in Alblasserdam. Het complex kreeg de naam Cortjé en er werd een Vereniging van Eigenaren opgericht met dezelfde naam. Al vanaf de eerste schilderbeurt na oplevering verzorgt Korteland Schilders het schilderwerk van dit complex.

Werken voor een VvE heeft weer een heel andere kant in het uitvoeren van je vak. Het complex Cortjé heeft 37 appartementen en dus hebben we min of meer met 37 eigenaren te maken …

Ons aanspreekpunt voor het werk is de heer Nico de Heus. De Heus zit in het bestuur van VvE Cortjé en heeft het technisch beheer voor het schilderwerk in zijn portefeuille. Bij de bouw hebben wij van hem een offerte-aanvraag voor het onderhoudsschilderwerk ontvangen. Over de uitwerking was het bestuur tevreden en zodoende kregen wij de klus. Ik vroeg hem onlangs nog eens wat nu precies de overwegingen waren om met Korteland Schilders in zee te gaan. Hij vertelde het volgende.

‘Allereerst hadden jullie een duidelijk onderbouwde offerte neergelegd. En de gesprekken daaromheen verliepen prettig. Ik merkte ook dat jullie het belangrijk vinden om een goede verstandhouding te hebben. Dat alles geeft vertrouwen. Dat is altijd belangrijk, maar zeker in het geval je te maken hebt met zoveel huiseigenaren. Wat wij ook fijn vinden is dat jullie met het bedrijf dichtbij zitten en de lijnen kort zijn.’

Vertrouwen dat het goed komt. Daar gaan wij voor. Dat vertrouwen moet je wel winnen door je werk zoals afgesproken uit te voeren. Maar ook door een stapje meer te doen. Schoon en netjes werken, beleefd naar de verschillende eigenaren, flexibel kunnen zijn om bijvoorbeeld – in dit geval – een appartement een dag over te slaan omdat dit beter uitkomt voor de eigenaar.

Dan is het goed te horen dat de opdrachtgever onze uitgangspunten ook zo ervaart. De Heus: ‘Jullie schilders kijken zelf mee naar het werk. Zij doen niet alleen wat op hun lijstje staat. Ontdekken ze problemen of verwachten ze ergens problemen, dan laten zij dit direct weten. We laten dat werk dan meenemen en door de schilder apart noteren. Ook als een huiseigenaar zelf iets vraagt te doen, is dat voor jullie geen enkel probleem. In overleg voeren jullie die klus uit en noteren het apart.’

Wat De Heus zegt, klopt ook. Zo werken wij. Dat vinden we eigenlijk niet meer dan normaal. Dat doen we met hart en ziel. Ook onderhoudsschilderwerk, zoals bij VvE Cortjé, willen we iedere keer puntgaaf opleveren. Dat het gehele pand er steeds strak in de lak bij staat. Dat er behalve de opdrachtgever nóg 37 eigenaren dik tevreden zijn. Dat is onze uitdaging. Daar worden we blij van.

Geert Korteland
Korteland Schilders

www.kortelandschilders.nl

Foto’s: Cees van der Wal.