PAPENDRECHT – Na de succesvolle  gezamenlijke bijeenkomst vorig jaar in Alblasserdam wordt zaterdag 10 november 2018 een dag voor de veteraan georganiseerd in het gemeentehuis van Papendrecht. De burgemeesters van Alblasserdam en Papendrecht zullen deze dag openen. Onder het genot van een hapje en een drankje is er een gezellig samenzijn. Verder zal het pas opgezette veteranen-café zichzelf voorstellen en info verstrekken. Ook is onder andere het veteraneninstituut aanwezig voor vragen of ondersteuning.

Het is voor de eerste keer dat de Veteranen uit Papendrecht dit organiseren op eigen bodem. De Veteranendag duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Mochten Veteranen niet zelf in staat zijn om zelfstandig naar locatie te komen kan de organisatie voorzien in vervoer van en naar het gemeenste huis te Papendrecht. Wilt u hiervan gebruik maken? Mail dan naar veteranenpapendrecht@outlook.com   of   veteranenalblasserdam@hotmail.com

Wie zijn veteraan?
Veteranen zijn alle (ex)-militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden. Of daarmee overeenkomende situaties, zoals vredesmissies in internationaal verband.

Denk daarbij aan de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Maar ook aan de missies in bijvoorbeeld Cambodja, Ethiopië, Angola, Afghanistan, Mali, Congo, Haïti en voormalig Joegoslavië. Ook  personeel van het voormalig Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog is veteraan.

Elke  veteraan is welkom, zij die geen uitnodiging hebben ontvangen en die ook graag onder het genot van een hapje en drankje deze middag  willen bijwonen kunnen dit bericht als uitnodiging beschouwen.