PAPENDRECHT – Een vrachtwagen van Van Eijk Meubel- en Interieurbouw uit Nieuw-Lekkerland is vrijdagochtend 9 november 2018 volledig in vlammen opgegaan. Dit gebeurde op de A15. De chauffeur reed met zijn voertuig vanuit Rotterdam richting zijn werk. Op de snelweg tussen Alblasserdam en Papendrecht zag hij rook achter zich. Snel daarna ging het olielampje branden en werd het voertuig, ter hoogte van de afslag naar de N3 door de chauffeur aan de kant gezet. Niet veel later stond het voertuig in lichterlaaie. Brandweer Alblasserdam kwam met spoed ter plaatse om te blussen.

Na ruim een uur was de brand onder controle en was het voertuig voldoende afgekoeld om door de berger van de weg te worden gehaald. De brandweer heeft daarna het wegdek gereinigd. Later is de weg nog met een ZOAB-wegdekreiniger schoongemaakt.

Tekst, filmpje en foto’s: Peter Stam.