ALBLASSERDAM – Een nog onbekende man is afgelopen week de woning van een 91-jarige man uit Alblasserdam binnengedrongen. Dit gebeurde in appartementencomplex Het Anker aan het Wilgenplein in Alblasserdam. Het slachtoffer is daags na het voorval nog steeds niet helemaal van de schrik bekomen. “In de nacht droom ik ervan en dan lig ik in gedachten met die vent te vechten,” vertelt de Damdorper geëmotioneerd.

Wat moet die vent nou?
De insluiping vond vorige week dinsdag rond 13.00 uur plaats. Meneer vertelt: “Ik was bij de Lidl supermarkt hier beneden geweest en daarvandaan liep er iemand achter me aan. Ik liep met de rollator en loop niet zo hard meer. De man liep het hele eind met me mee. Ik dacht nog: wat moet die vent nou? Hij stapte met me mee de lift in en liep mee de gang op naar mijn huis. Onderweg liet hij een twee euro muntstuk zien, maar hij zei verder niks. Toen ik de deur opendeed, schoot hij voor me langs m’n huis binnen.”

Helemaal verbouwereerd
Meneer bleef bij de voordeur staan en zag hoe de man de woning doorzocht. De insluiper trok diverse lades open en liet een bankbiljet van tien euro zien. De Alblasserdammer vertelt: “Hij wilde daarmee laten zien dat hij geld wilde hebben. Hij zei verder helemaal niets. Hij heeft geen woord gezegd. Ik wist van schrik niet wat ik moest doen. Ik was helemaal verbouwereerd. Dat lelijke, brutale schuwel…”. De alleenstaande Damdorper schat in dat de man een kwartier in zijn woning is geweest. “Het bergmeubel heeft hij wel drie keer onderzocht, maar ik had daar niks liggen. Even wilde ik hem nog met mijn stok op zijn kop slaan, maar toen bedacht ik me dat hij wel eens een wapen bij zich zou kunnen hebben of dat hij me tegen de grond zou gooien. Op mijn leeftijd breek je dan al snel een heup. Ik ben dus maar bij de deur blijven staan en heb gekeken wat hij allemaal deed.”

Jong menneke
Wie de dader is, is nog onbekend. Volgens het slachtoffer gaat het om een ‘jong menneke’ van nog geen dertig jaar oud en waarschijnlijk van niet-Nederlandse komaf. De man zou zwart haar en een zwart baardje hebben gehad.

Politie
Mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord dat met de zaak te maken kan hebben, kunnen hun tips doorgeven aan de politie via het nummer 0900-8844. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom bij de politie.