ALBLASSERDAM – Zo’n dertig vrijwilligers hebben maandag 5 november 2018 335 boeketten bloemen bezorgd bij mantelzorgers in Alblasserdam en omgeving. De actie werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) in het kader van de ‘maand van de mantelzorg’ die in november plaatsvindt in Alblasserdam. Ook wethouder Dorien Zandvliet en burgemeester Jaap Paans deelden bloemen uit. Verder ontvingen de mantelzorgers een bon waarmee ze aanstaande zaterdag twee gebakjes kunnen ophalen bij de Hema.

De burgemeester ging als eerste op op bezoek bij Hendrik Mulder in de Alblashof. Hij overhandigde meneer de bloemen en de bon, omdat meneer Mulder mantelzorger is voor zijn eigen vrouw Alie.

In de komende weken zijn er diverse activiteiten voor mantelzorgers in Alblasserdam. Zo zijn er creatieve middagen, koffieochtenden, een feest in Landvast, een workshop ‘minder piekeren’ en een bezoek aan een escape-room. Het complete programma is hier te downloaden.

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten.

Van links naar rechts staan mantelzorger Hendrik Mulder, burgemeester Jaap Paans, mevrouw Alie Mulder, SWA-bestuurslid Marjan Middelburg en SWA-directeur Tonia Ruybroek.