ALBLASSERDAM – Bij een kettingbotsing tussen een vrachtwagen en meerdere personenauto’s zijn dinsdag 6 november 2018 meerdere mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even na 12.00 uur op de rijbaan richting Rotterdam. Vijf voertuigen van de ambulancedienst en diverse politievoertuigen kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. In ieder geval twee personen raakten dusdanig gewond, dat zij per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een baby, die ook bij het ongeval betrokken was, is volgens de politie ongedeerd gebleven.

Volgens een woordvoerster van de politie is er gemeld dat vier personenauto’s en een vrachtwagen op elkaar zijn gebotst.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de hele rijbaan richting Rotterdam afgesloten. Hierdoor ontstonden flinke files op de A15 en op de omliggende wegen zoals de N915, De Helling en de Staalindustrieweg.

Inmiddels is één van de drie rijstroken vrijgegeven. De andere twee blijven nog afgesloten, omdat er vloeistof op de weg terecht gekomen is en het wegdek dus gereinigd moet worden.

Rijkswaterstaat meldt: “De afhandeling van het ongeval in de Noordtunnel gaat naar verwachting tot 15:30u duren.”