Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 6th, 2018

ALBLASSERDAM – Zo’n dertig vrijwilligers hebben maandag 5 november 2018 335 boeketten bloemen bezorgd bij mantelzorgers in Alblasserdam en omgeving. De actie werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) in het kader van de ‘maand van de mantelzorg’ die in november plaatsvindt in Alblasserdam. Ook wethouder Dorien Zandvliet en burgemeester Jaap Paans deelden bloemen uit. Verder ontvingen de mantelzorgers een bon waarmee ze aanstaande zaterdag twee gebakjes kunnen ophalen bij de Hema. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Alblasserdam heeft er sinds enkele maanden een nieuwe wijkagent bij: Barry Windhouwer. De 46-jarige brigadier heeft in de afgelopen tijd al kennis gemaakt met diverse partijen in Alblasserdam. “Ik kende Alblasserdam natuurlijk al wel van de ‘noodhulp’. Bij de noodhulp was het vaak pleisters plakken en doorverwijzen naar de wijkagent, maar nu wordt van me verwacht dat ik dieper inga op de materie in het dorp. Dat ik instanties weet te vinden en dat ik ‘koppies’ leer kennen,” aldus de wijkagent. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op de Dam in Alblasserdam, ter hoogte van het zebrapad, zijn dinsdagmiddag 6 november 2018 twee personenauto’s en een bedrijfsbusje op elkaar gebotst. Voor de bestuurster van het middelste voertuig kwam een ambulance ter plaatse, omdat de vrouw last had van haar rug. De automobiliste hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De andere twee bestuurders bleven ongedeerd. De schadeauto’s werden na de botsing naar het Zuiderstek gereden, zodat het overige verkeer via de Dam het dorp in en uit kon blijven rijden. De verzekeringen zullen de schades verder af gaan handelen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij een kettingbotsing tussen een vrachtwagen en meerdere personenauto’s zijn dinsdag 6 november 2018 meerdere mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even na 12.00 uur op de rijbaan richting Rotterdam. Vijf voertuigen van de ambulancedienst en diverse politievoertuigen kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. In ieder geval twee personen raakten dusdanig gewond, dat zij per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een baby, die ook bij het ongeval betrokken was, is volgens de politie ongedeerd gebleven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een verwarde man heeft maandag 5 november 2018 voor wat onrust gezorgd in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. De man eiste geld bij de informatiebalie van Albert Heijn. “Het winkelpersoneel voelde zich niet senang en heeft de politie gebeld,” licht politiewoordvoerster Marjan Koert toe. Volgens omstanders wilde de man, toen de politie er was, zijn handen niet uit zijn zakken halen en werd hij daarom door agenten onderuit getrapt en aangehouden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De kinderen uit groep 8 van de Ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam hebben dinsdag 6 november 2018 ontbeten met burgemeester Jaap Paans en de wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet. Zo gaven ze met elkaar het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Het burgemeestersontbijt vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.