ALBLASSERDAM – De kleuters van basisschool Het Palet in Alblasserdam hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan supermarkt Dirk van den Broek in Alblasserdam. De kleuters werken met het thema ‘winkel’. De komende weken wordt op school gewerkt, gespeeld en gepraat over alles wat betrekking heeft op winkelen. De kinderen zijn in groepjes gaan zoeken naar de artikelen op hun boodschappenlijstje. Zo kwamen zij langs alle afdelingen van de supermarkt. De groente moest afgewogen worden door de kleuters zelf, bij de bakkersafdeling is gekeken en geroken. De lage temperatuur op de koelafdeling maakte indruk.  Ook werd geleerd waarom het daar zo koud moet zijn.

Een kijkje achter de schermen in het magazijn leerde de kleuters hoe de lege flessen binnen komen en worden verwerkt. Uiteindelijk werd afgerekend bij de kassa en gingen de artikelen mee naar school.  Een leerzaam bezoek dat werd afgesloten met een flesje drinken en een adventskalender voor de kinderen. “De kleuters hebben erg genoten,” meldt de school.