Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 5th, 2018

ALBLASSERDAM – De politie heeft ook de tweede verdachte van brandstichting in Alblasserdam weten aan te houden. Het gaat om een 32-jarige Damdorper. Zaterdag werd de eerste verdachte al aangehouden. De recherche heeft afgelopen dagen uitgebreid onderzoek verricht bij de woning aan de Wilgenlaan waar zaterdagochtend brand uit brak. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tientallen mensen hebben maandag 5 november 2018 voor de ingang van het bedrijf FNSteel, ter hoogte van de Kabelbaan in Alblasserdam, gestaakt voor een betere cao. De 24-uursstaking begon rond 05.30 uur. Er waren diverse toespraken en mensen konden zich bij de vakbonden FNV en CNV in laten schrijven voor de staking. De onderhandelingen over een betere cao zitten volgens Piet Verburg van de CNV nog steeds muurvast. “Al een aantal maanden zijn er geen gesprekken. Wij willen graag 3,5 procent loonsverhoging per jaar en er wordt maar 2,8 procent geboden,” stelt Verburg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een man is zaterdagochtend 3 november 2018 met zijn auto tegen een wegafscheiding gebotst bij Oud-Alblas. Dit gebeurde ter hoogte van de Noordzijde. De bestuurder vertelde dat hij was uitgeweken voor een konijn. Bij de uitwijkmanoeuvre werd de opstaande wegafscheiding geraakt, waardoor er flinke schade aan de auto ontstond. Het voertuig was niet meer te besturen en moest door een berger van de weg gehaald worden. Niemand raakte gewond. Ook het konijn bleef ongedeerd. Foto’s: Stefan van Aarle. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De kleuters van basisschool Het Palet in Alblasserdam hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan supermarkt Dirk van den Broek in Alblasserdam. De kleuters werken met het thema ‘winkel’. De komende weken wordt op school gewerkt, gespeeld en gepraat over alles wat betrekking heeft op winkelen. De kinderen zijn in groepjes gaan zoeken naar de artikelen op hun boodschappenlijstje. Zo kwamen zij langs alle afdelingen van de supermarkt. De groente moest afgewogen worden door de kleuters zelf, bij de bakkersafdeling is gekeken en geroken. De lage temperatuur op de koelafdeling maakte indruk.  Ook werd geleerd waarom het daar zo koud moet zijn. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Groep 8-leerlingen uit Alblasserdam en hun ouders of verzorgers bezochten afgelopen week de scholenmarkt in Landvast. Ze maakten kennis met veertien middelbare scholen uit de regio. Wethouder Dorien Zandvliet (onderwijs) opende de scholenmarkt. Daarna gingen de bijna 200 bezoekers van de ene naar de andere informatiestand. Ze maakten een praatje met docenten, stelden vragen en proefden de sfeer van de middelbare scholen die vertegenwoordigd waren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De maatregelen om de verkeersproblemen in het dorp Kinderdijk te verminderen, sorteren steeds meer effect. Op enkele incidenten na is het jaar 2018 naar tevredenheid verlopen. Dat meldt de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) op basis van een evaluatie van de gemeente Molenwaard, Belangenvereniging Leefbaarheid Kinderdijk, politie, handhaving en de SWEK. In een raadsinformatiebrief aan de Molenwaardse gemeenteraad schrijft het college van burgemeester en wethouders ‘dat de goede ervaringen en de lijn van 2017 zijn voortgezet.’ In die brief valt ook te lezen dat er volgens de Belangenvereniging ‘niet of nauwelijks overlast ervaren werd qua verkeer en parkeren’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.