MOLENWAARD – Inwoners van de gemeente Molenwaard, waaronder Oud-Alblas, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland, gaan op woensdag 21 november 2018, samen met de inwoners van Giessenlanden naar de stembus. Zij kiezen die dag de nieuwe gemeenteraad van de nieuwe gemeente Molenlanden. De stemgerechtigden kunnen kiezen uit zeven politieke partijen.

De gemeenten Giessenlanden en Molenwaard vormen per 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Molenlanden. Vanwege deze herindeling deden beide gemeenten niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. De verkiezingen voor alle herindelingsgemeenten worden gehouden op woensdag 21 november 2018.

Deze week lanceerden de lijsttrekkers van de zeven partijen Kieskompas Molenlanden. Deze online stemhulp is te vinden op: molenlanden.kieskompas.nl. Aan de hand van 31 stellingen krijgen inwoners inzicht in waar de partijen voor staan. Gebruikers kunnen uitgebreid de overeenkomsten en verschillen vergelijken en nagaan welk partijprogramma het beste aansluit op hun eigen opvattingen.

Lijsttrekkersdebat
Verder wordt op maandag 12 november 2018 een lijsttrekkersdebat gehouden in De Til aan de Breestraat 1 in Giessenburg. De debatavond beging om 19.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Het debat wordt ook live uitgezonden via de Klokradio en Het Kontakt en www.opwegnaarmolenlanden.nl.

Vraag stellen via #molenlandenkiest
Inwoners die niet bij het debat in Giessenburg aanwezig zijn, kunnen via Twitter vragen stellen met de hashtag #molenlandenkiest. Een aantal van deze vragen wordt aan de lijsttrekkers voorgelegd.

Partijen
Bij de gemeenteraadsverkiezing op 21 november kan met kiezen uit de SGP, het CDA, de ChristenUnie, de VVD, Jezus Leeft, Doe Mee en Progressief Molenlanden.