Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for oktober, 2018

ALBLASSERDAM – Zo’n tachtig leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de ds. Joannes Beukelmanschool (locatie Rembrandtlaan) in Alblasserdam, hebben woensdagmiddag 31 oktober 2018 een sponsorfietstocht door de polder gereden. De fietstocht leverde 7446,92 euro aan sponsorgeld op. Dat is in vergelijking met alle voorgaande jaren een recordbedrag Het geld komt ten goede aan de stichting Woord en Daad, die zich inzet voor voedselzekerheid in het Afrikaanse land Benin. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 17 november 2018 zet Sinterklaas samen met zijn Pieten voet aan wal in de regio. Als eerste komt de Sint aan bij NMC in Nieuw-Lekkerland rond 10.00 uur, waarna een bezoek zal worden gebracht aan het Kleijburgplein (10.20 uur) en Planetenplein (11.20 uur). De Sint zal op deze laatste locatie, bij autobedrijf Aantjes de prijzen uitreiken voor de kleurplatenwedstrijd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Superjacht Equanimity, in 2013 gebouwd bij Oceanco in Alblasserdam, wordt binnenkort geveild door de Maleisische overheid. Het was de Maleisische zakenman Jho Low die in 2014 met gestolen geld het jacht kocht voor 250 miljoen dollar bij Oceanco in Alblasserdam. Uit onderzoek van de FBI en Amerikaanse justitie bleek namelijk dat de zakenlieden en politici miljarden dollars uit een Maleisisch staatsfonds hadden gehaald. “Zelfs de toenmalige Maleisische premier zat vuistdiep in dit schandaal en verrijkte zichzelf met miljoenen,” meldt RTLZ. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De bestuurder van een bedrijfsbusje is dinsdag 30 oktober 2018 op de N915 (Grote Beer) in Alblasserdam tegen de zijkant van een personenauto gebotst. De bestuurder van de auto, een 60-jarige man uit Rotterdam, raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje bleef ongedeerd. Hij is voor een verklaring meegenomen naar het politiebureau. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een man uit Alblasserdam is dinsdagochtend 30 oktober 2018 met zijn auto tegen een boom gebotst op De Helling in Alblasserdam. De automobilist reed het dorp in en gleed even na de afslag met de Edisonweg weg over het wegdek. De man tolde met zijn auto via de andere weghelft tegen een boom. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een personenauto is dinsdag 30 oktober 2018 op een obstakel gereden bij het Raadhuisplein in Alblasserdam. Daarbij ontstond een lekke voorband en een beschadigde onderkant van het voertuig. Een berger kwam ter plaatse om de auto van het obstakel te halen en af te voeren naar een garagebedrijf. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd. Tijdens het bergen van de auto was een deel van de weg afgesloten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de Cornelis Smitstraat in Alblasserdam heeft maandag 29 oktober 2018 rond 17.15 uur een beroving plaatsgevonden. Daarbij werd mogelijk een vuurwapen getoond. Het slachtoffer is een 19-jarige man uit Bergschenhoek. “De verdachten kwamen uit een steeg gelopen, pakten de schoudertas van de nek van de aangever en zijn via de steeg gevlucht,” aldus een woordvoerder van de politie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie is zondag 28 oktober 2018 door de meldkamer op pad gestuurd voor een melding over jongeren die ‘iets’ aan het gebruiken zouden zijn op het Nieuwland Parc in Alblasserdam. Op het industrieterrein aangekomen, zagen agenten in een auto twee mensen zitten die via ballonnen lachgas aan het innemen waren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In een technische ruimte nabij de aanleunwoningen bij De Alblashof in Alblasserdam is zaterdagavond 27 oktober 2018 brand ontstaan. Een medewerkster van Waardeburgh merkte even na 23.30 uur op dat er een alarmlampje bij het hok brandde en zij rook ook een chemische brandlucht. De brandweer werd gebeld en niet veel later arriveerden twee tankautospuiten met spoed bij zorgcentrum De Waard. In de technische ruimte op de begane grond bleek een smeulbrandje te zijn ontstaan in een compressor. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zo’n vijftig mensen hebben vrijdagavond 26 oktober 2018 de informatieavond over de verhuisplannen van de Alblasserdamse bibliotheek bijgewoond. De meeste aanwezigen waren kritisch over de voorgenomen verhuizing. Zij maken zich met name zorgen om de locatie. Ook was er kritiek op hoe het proces is gegaan. “Ik vind de manier waarop dit wordt gebracht echt diep onfatsoenlijk. In de publiciteit stond het allemaal al vast wat er zou gaan gebeuren. De ouderen zijn daarbij over het hoofd gezien,” zo stelde een van de aanwezigen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Langs de Schoonenburglaan in Nieuw-Lekkerland is zaterdag 27 oktober 2018 een koe te water geraakt. De bevelvoerder van de brandweer werd gealarmeerd en toevallig passerende politieagenten  stopten om uit te zoeken van welke boer het dier was. Na enig zoekwerk werd de boer gevonden. Hij kwam ter plaatse met een trekker en een strop en wist de koe daarmee op de kant te slepen. Even leek het erop dat de grazer door de kou te verstijfd was om te staan, maar na een paar schoppen ging werd het dier toch voldoende geactiveerd om weer te gaan staan en gaan lopen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De vlag op het Raadhuisplein, bij het gemeentehuis in Alblasserdam, hangt zaterdag 27 oktober 2018 halfstok in verband met de uitvaart van Wim Kok. De oud-minister-president overleed een week geleden op 80-jarige leeftijd. Minister-president Rutte heeft voor deze dag een zogeheten vlaginstructie vastgesteld. Hij heeft alle overheidsgebouwen gevraagd om de Nederlandse vlag halfstok te hangen. De uitvaart van Kok is zaterdag in besloten kring gehouden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Op de Molenstraat in Kinderdijk is in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober 2018 een auto tegen een paal van een bushalte en de muur van een bedrijfspand langs de Molenstraat in Kinderdijk gebotst. De bestuurder vloog ter hoogte van scheepsbouwer IHC uit de bocht. Door de botsing met de paal, brak een achterwiel af. De muur waar de auto tegen aan botste, raakte beschadigd. Na de crash gingen de inzittenden van de auto er rennend vandoor richting Kinderdijk. Ze lieten de sleutels in het contact van het voertuig zitten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie en brandweer zijn zaterdagochtend 27 oktober 2018 met spoed uitgerukt voor een brand op een balkon van een woning aan de Nedersassen in Alblasserdam. Op het balkon was een plantenbak in brand gevlogen. De politie kwam als eerste ter plaatse en wist het vuur te doven. De brandweer deed de nacontrole. De brand ontstond vermoedelijk door een sigaret die vannacht in de plantenbak werd geduwd. De schade bleef beperkt tot een kapotte plantenbak en een vies balkon. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 52-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is vrijdagmiddag 26 oktober 2018 met haar auto frontaal tegen een busje gebotst op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De vrouw bleek 2,5 keer meer alcohol (550ug/l) te hebben gedronken dan is toegestaan. De Lekkerlandse, die door het ongeval wat last had van haar nek, is ter plaatse aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau in Papendrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.