ALBLASSERDAM – Zo’n tachtig leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de ds. Joannes Beukelmanschool (locatie Rembrandtlaan) in Alblasserdam, hebben woensdagmiddag 31 oktober 2018 een sponsorfietstocht door de polder gereden. De fietstocht leverde 7446,92 euro aan sponsorgeld op. Dat is in vergelijking met alle voorgaande jaren een recordbedrag Het geld komt ten goede aan de stichting Woord en Daad, die zich inzet voor voedselzekerheid in het Afrikaanse land Benin.

De kinderen fietsten ruim twintig kilometer door de polder, langs de molens, sloten, boezems en weilanden. Ter hoogte van de Oude Zijdeweg bij Nieuw-Lekkerland werd gepauzeerd.

Winnaars
Bij aankomst op school kregen vier kinderen een cadeau. De kinderen die de meeste sponsors hadden, kregen een prijs en de kinderen die het meeste geld op hadden gehaald, kregen een prijs. Elise Huisman haalde met 1151 euro het meeste geld op. Tweede werd Anouk de Jager met een bedrag van 428,40 euro. Janice van der Leer had met 71 donaties de meeste sponsors. Joëlle Brand werd met 62 sponsors tweede.

Tweede ronde
Na de fietstocht gingen Arie Helmink van Woord en Daad en de meesters Van der Have, De Looff en Van Werkhoven voor de tweede keer op pad. Er was namelijk beloofd dat als de kinderen meer dan 6000 euro binnen zouden halen, zij een tweede ronde zouden rijden. Het viertal werd vanuit de school uitgezwaaid door de leerlingen.