ALBLASSERDAM – Op zaterdag 17 november 2018 zet Sinterklaas samen met zijn Pieten voet aan wal in de regio. Als eerste komt de Sint aan bij NMC in Nieuw-Lekkerland rond 10.00 uur, waarna een bezoek zal worden gebracht aan het Kleijburgplein (10.20 uur) en Planetenplein (11.20 uur). De Sint zal op deze laatste locatie, bij autobedrijf Aantjes de prijzen uitreiken voor de kleurplatenwedstrijd.

Om 13.00 uur komt de goedheiligman aan in Kinderdijk en brengt een bezoek aan ‘De Klok’. Aansluitend trekt hij door naar Alblasserdam waar hij om 14.30 uur zal aankomen. Na het welkomstwoord door de burgemeester trekt Sinterklaas verder het dorp in naar het Makado. De stoet zal rijden via de Dam en het Cortgene.

Om 16.00 uur vertrekt de Sint weer uit Alblasserdam.

Zwarte pieten zullen tijdens de intocht van sinterklaas zo’n 170 kilo strooigoed uitdelen aan de kinderen.