ALBLASSERDAM – In de Cornelis Smitstraat in Alblasserdam heeft maandag 29 oktober 2018 rond 17.15 uur een beroving plaatsgevonden. Daarbij werd mogelijk een vuurwapen getoond. Het slachtoffer is een 19-jarige man uit Bergschenhoek. “De verdachten kwamen uit een steeg gelopen, pakten de schoudertas van de nek van de aangever en zijn via de steeg gevlucht,” aldus een woordvoerder van de politie. De twee daders zijn nog op de vlucht. Het gaat om jongemannen van mogelijk Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Beiden zijn donker gekleed, ongeveer twintig jaar oud en rond de 1.85 meter lang.

Eén dader heeft vlechtjes van ongeveer tien centimeter in zijn haar. De daders zijn vertrokken richting de Oude Torenbrug. Politieagenten hebben in en rond Alblasserdam gezocht naar de daders. Zij droegen daarbij kogelwerende vesten. Diverse personen zijn gecontroleerd, maar er is nog niemand aangehouden.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de beroving te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Diverse personen zijn door de politie (uitvoerig) gecontroleerd, maar de daders zijn tot nog toe niet gevonden.