ALBLASSERDAM – In opdracht van de provincie Zuid-Holland begint aannemer Verheij Infra op maandag 29 oktober 2018 met de vernieuwing van een aantal bushaltes in Alblasserdam. “Dit is nodig omdat vervoerder Qbuzz vanaf 9 december nieuwe, snelle busverbindingen naar onder andere Rotterdam Kralingse Zoom en Dordrecht aanbiedt,” zo meldt de gemeente Alblasserdam op haar website.

Nieuwe haltes
De aannemer pakt in de week van 29 oktober de haltes bij Blokweerweg/Abraham Kuyperstraat en bij de Helling/Grote Beer (N915) aan. Rond 5 november starten de werkzaamheden bij de Rijnstraat. Als alles volgens planning verloopt zijn de haltes eind november gereed. De nieuwe haltes hebben digitale informatiepanelen met daarop de actuele vertrektijden. Ook komen er overdekte fietsenstallingen bij te staan.

Nieuwe stallingen
Bij de Rijnstraat, de Abraham Kuyperstraat en de Helling/Grote Beer komen nieuwe fietsenstallingen. Eventuele bestaande stallingen worden daarom binnenkort verwijderd. Dit wordt tijdig in de stallingen aangegeven zodat iedereen zijn fiets kan weghalen. Reizigers kunnen tijdens de aanleg van de nieuwe stallingen hun fiets parkeren in tijdelijke stallingen. Fietsen die in de oude stallingen achterblijven worden door de aannemer verwijderd en in de tijdelijke stallingen geplaatst.

Bereikbaarheid bushaltes
De haltes bij de Blokweerweg en de Abraham Kuyperstraat worden tijdelijk iets verplaatst. Reizigers worden hierover ter plaatse geïnformeerd en naar de tijdelijke halte geleid. Bij de Rijnstraat stoppen tijdens de werkzaamheden alle bussen bij de halte aan de straatzijde. Bij de Helling/Grote Beer zijn alle haltes gewoon bereikbaar.

Busvervoer door Qbuzz
De regio Drechtsteden/Alblasserwaard krijgt met de komst van nieuwe vervoerder Qbuzz een compleet nieuw openbaar vervoernetwerk. De gemeente Alblasserdam meldt op haar website: “Het lijnennet in Alblasserdam wordt sterk vereenvoudigd. Bussen rijden vaak en bieden snelle verbindingen met Rotterdam, Dordrecht en Utrecht. De R-netlijn 489 wordt een snelle verbinding vanuit Nieuw-Lekkerland via Alblasserdam en Ridderkerk naar Rotterdam Kralingse Zoom. SnelBuzz lijn 316 rijdt vanuit Kinderdijk via Alblasserdam naar Papendrecht en Dordrecht en lijn 388 rijdt vanuit Rotterdam Kralingse Zoom via Alblasserdam (alleen halte Hoogendijk) naar Papendrecht, Meerkerk A27 en Utrecht.”

Meer informatie over de nieuwe dienstregeling per 9 december en alle buslijnen in Alblasserdam vindt u op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/dav. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met aannemer Verheij Infra: via e-mailadres wim@verheijsliedrecht.nl of via telefoonnummer 0184-433095.

De halte ‘Abraham Kuyperstraat’ langs de Van Hogendorpweg wordt binnenkort vernieuwd.

 

 

Een schets hoe de nieuwe haltes er ongeveer uit gaan zien.