STREEFKERK – Een gepantserde geldwagen is woensdagmiddag 24 oktober 2018 op zijn zijkant beland op de Middenpolderweg tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. De bestuurster raakte eerste een brugleuning en schoot vervolgens diverse keren van de ene kant van de weg naar de andere kant van de weg. Zij raakte een aantal keren de verhoogde wegafscheiding en sloeg uiteindelijk omver.

Politie, brandweer, ambulances, een traumahelikopter en een politiehelikopter kwamen ter plaatse voor hulp. Nadat een raam uit de gepantserde wagen was gehaald, kon de vrouw door de brandweer uit het voertuig worden gehaald. De bestuurster is nagekeken in de ambulance, maar bleek ongedeerd te zijn gebleven. De vrouw was de enige inzittende van het waardetransport. In de wagen lag een flinke hoeveelheid geld.

De Middenpolderweg was tot aan de avond afgesloten in verband met de berging van het gekantelde voertuig en het reinigen van het wegdek. Op het wegdek waren liters diesel terecht gekomen. De acht ton zware Mercedes werd met behulp van luchtkussens weer op vier wielen gezet.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.