ALBLASSERDAM – Afgelopen week werd op basisschool Het Kompas in Alblasserdam de kinderboekenweek en kinderboekenmaand feestelijk afgesloten met het zingen van een lied over vriendschap horen en zien. Het lied sloot aan bij het thema van de Kinderboekenweek (Vriendschap) en van de Christelijke Kinderboekenmaand (Door dik en dun). In de afgelopen weken hebben de kinderen diverse activiteiten in hun eigen klas gedaan. Er zijn onder andere  ‘Grafic Novels’ gemaakt. Grafic Novels zijn verhalen die op een moderne manier aangekleed worden met plaatjes.

Bekend zijn de boeken van Geronimo Stilton. Deze Grafic Novels hangen op diverse plekken in de school. Donderdagmorgen gaf juf Linde van Theater Ziezo workshops aan de diverse groepen.

“De foto’s laten zien, hoe de kinderen daarvan genoten hebben! In zo’n 20 minuten werden ze klaargestoomd om het lied vol overtuiging te zingen en te ondersteunen met passende gebaren. Dankzij de inzet juf Linde, maar natuurlijk door de inzet van de kinderen, mocht het resultaat er zijn! Heel leuk om de Kinderboekenweek met zo’n belangrijk thema op deze manier af te sluiten. Goed gedaan, kinderen,” zo laat schooldirecteur Gerrit Kant in een persbericht weten.