NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft zaterdagavond 20 oktober 2018 een 19-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Stad aan ’t Haringvliet. Agenten kregen rond 21.50 uur een melding over een ruzie op het strandje langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Bij het strand zaten jongeren bij een kampvuur. Twee jongens bleken ruzie te hebben gekregen.

“Het slachtoffer zou ruzie hebben gehad met de verdachte, omdat de jongen nog geld schuldig zou zijn. De verdachte heeft het slachtoffer een kopstoot en een paar klappen gegeven. Verder werd er een bierflesje tegen het hoofd van de verdachte gegooid,” aldus een woordvoerder van de politie.

De 17-jarige uit Stad aan ‘t  Haringvliet liep diverse verwondingen op. De Alblasserdammer werd ter plekke aangehouden. Hij heeft een dag vastgezeten en is verhoord. De 19-jarige is zondagavond heengezonden. Hij moet zich mogelijk later nog verantwoorden voor de politierechter.