ALBLASSERDAM – De scooterrijder die zaterdagavond 20 oktober 2018 frontaal tegen een fietser botste op het fietspad langs de Edisonweg in Alblasserdam, blijkt 6,36 keer meer alcohol te hebben gedronken dat is toegestaan. Dat meldt de politie maandag 22 oktober. De 22-jarige man uit Alblasserdam reed met zijn scooter richting Papendrecht en belandde op de verkeerde weghelft. Daar botste hij frontaal tegen een 15-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland dat daar samen met een vriendin fietste.

Het meisje uit Nieuw-Lekkerland liep onder meer een hersenschudding, kneuzingen en schaafwonden in het gezicht op. Verder mist zij volgens een woordvoerder van de politie stukjes van haar tanden. De tiener werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels weer thuis om verder te herstellen.

De 22-jarige scooterrijder, die als beginnend bestuurder 560 ug/l blies, bleef bij het ongeval ongedeerd. De fiets en scooter raakten beschadigd en zijn de politie meegenomen.