ALBLASSERDAM – Een scooterrijder is zaterdagavond 20 oktober 2018 frontaal tegen een 15-jarige fietsster uit Nieuw-Lekkerland gebotst. De jongeman die de scooter bestuurde, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Het ongeval gebeurde rond 19.40 uur op het fietspad langs de Edisonweg in Alblasserdam. De 15-jarige fietsster reed met een vriendin richting de Wensveenrotonde. Vanuit tegenovergestelde richting kwam de jongeman op zijn scooter aangereden. De scooterrijder reed op de verkeerde weghelft en botste frontaal tegen één van de fietsende tieners.

Het meisje liep een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de scooterrijder, die ongedeerd bleef, werd een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij werd hierop aangehouden op verdenking van rijden onder invloed is meegenomen naar het politiebureau om te kijken hoeveel alcohol hij precies in zijn bloed heeft. De scooter en de fiets zijn door de politie meegenomen.