ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagavond 18 oktober 2018, samen met de belastingdienst een grote controle gehouden op de wrakkenplaats bij De Helling in Alblasserdam, ter hoogte van de A15. Ook werden aan beide kanten van de Noordtunnel snelheidscontroles gehouden. 1756 bestuurders reden te hard en kunnen binnenkort een boete op de mat verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 197 kilometer per uur, terwijl 100 kilometer per uur de maximumsnelheid is op de snelweg bij Alblasserdam. Op de rijbaan richting Gorinchem reed één vijfde van alle weggebruikers te hard.

De controle startte aan het begin van de avond en duurde tot middernacht. De wrakkenplaats van Rijkswaterstaat was ingericht als controleplaats en in het gebied reden diverse motoragenten rond om verkeersdeelnemers naar de controleplek te brengen. Langs de snelweg stonden kentekenscanners van de Landelijke Eenheid. Bij een ‘hit’ werden de weggebruikers van de weg gehaald.

Boetes
Er werden onder meer bekeuringen uitgedeeld voor mobiel bellen, onnodig links rijden, door het rode licht rijden, rijden met een verlopen rijbewijs, rijden zonder het rijbewijs te kunnen tonen (2x), rijden in een auto met onder de motorkap een losse accu, rijden met een verlopen APK (2x) en rijden met een ingevorderd rijbewijs. Alcoholtests wezen uit dan niemand van de gecontroleerde weggebruikers te veel alcohol had genuttigd.

Twee aanhoudingen
Verder bleken twee personen in het bezit te zijn van valse rijbewijzen. Beide personen werden hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Belasting
Tot slot deed de belastingdienst goede zaken. Er werd 50.217,16 euro aan openstaande belastingschulden geïnd. Mensen die niet konden betalen, moesten hun auto inleveren. In het totaal werden er elf voertuigen in beslag genomen.

Aan de controle werkten de belastingdienst, de Landelijke Eenheid en Team Verkeer van de politie mee.

Tekst en foto’s: Peter Stam.