ALBLASSERDAM / RIDDERKERK – De politie heeft zondagavond 14 oktober 2018 twee mannen aangehouden in Ridderk na een achtervolging die op de A15 bij Alblasserdam werd gestart. Agenten zagen zondag op de A15 een auto rijden met daarop een verlopen kenteken. Ze gaven de bestuurder van de auto een volgteken. In eerste instantie leek de man te volgen. Bij de afrit Alblasserdam besloot de bestuurder echter om een ontsnappingspoging te wagen. De automobilist ging er vandoor via de hoofdrijbaan richting de Noordtunnel. Ondertussen werd een doosje uit de auto gegooid.

De politie zette direct de achtervolging in. De vluchtende auto reed uiteindelijk Ridderkerk in, waar de agenten de auto klem konden zetten. De bestuurder en bijrijder gingen er rennend vandoor. Ze klommen over een hek en renden de wijk Slikkerveer in Ridderkerk in.

Op aanwijzingen van een buurtbewoner vonden de agenten de twee mannen in de achtertuin van een woning aan de Marnixstraat, liggend onder de tuinmeubelen. De bijrijder bleek een flinke wond aan zijn hand te hebben en werd voor een medische behandeling meegenomen door de ambulance.

De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau. De verdachten hadden bijna 600 euro in kleine coupures op zak. In de auto vonden agenten wat zakjes met vermoedelijk speed, vermoedelijk XTC pillen, flesjes met vermoedelijk GHB en een patroon van een vuurwapen.

Ook wisten agenten het weggegooide doosje te traceren. Ook hierin zaten wat vermoedelijke drugsresten.

De politie stelt een onderzoek in naar de twee aangehouden verdachten, een 31-jarige man uit ’s Heerenberg en een 36-jarige man zonder bekende woonplaats.