ALBLASSERDAM – Voedselbank Alblasserdam houdt 20 oktober 2018 van 12:00 tot 16:00 uur open huis. Iedereen is die dag welkom om een kijkje te nemen. Er zijn vrijwilligers die de mensen rondleiden en vertellen hoe de voedselbank werkt. “We willen zo open mogelijk zijn en dan ook alle vragen over de voedselbank beantwoorden. Vragen als: Hoe kom je bij de voedselbank? Hoe komen jullie aan producten? Wat doen jullie met financiële bijdrage?,” vertelt Alexandra namens de voedselbank.

Alexandra vervolgt: “Maar ook willen we met de open dag de nog steeds bestaande vooroordelen wegnemen. Vooroordelen zoals: Het is vaak eigen schuld.  De buurman van een vriend van mijn zus (het is namelijk zelden een bekende), rookt maar krijgt wel een voedselpakket. Ze rijden dikke auto’s maar krijgen wel een voedselpakket.”

Voor de bezoekers is er zaterdag een koffiehoek met wat lekkers. Het is de eerste keer dat er een officiële ‘open huis’ wordt gehouden. Dit wordt gedaan in het kader van de week van de voedselbank.

De Alblasserdamse voedselbank is gevestigd in de oude brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat 5 in Alblasserdam.